Dostava popisa ulova za sve one koji ne koriste aplikaciju mRibic

Dostava popisa ulova za sve one koji ne koriste aplikaciju mRibic

Obavještavamo sve naše članove kako je za prijelazno razdoblje 2021. – 2022. odobren naknadni upis ulova za sve one članove koji to nisu učinili putem aplikacije mRibic. Unos podataka na ovaj način će biti moguć do 15. siječnja 2022. sukladno članku 23. stavku 5. Pravilnika o sportskom ribolovu u slatkovodnom ribarstvu.

Podatke dostaviti u ŠRD Ogulin

Popis ulova, odnosno zadržani ulov u 2021. godini potrebno je unijeti u sustav mRibic na jedan od poznatih načina (mobilna aplikacija , računalo kod kuće ili u društvu). ŠRD Ogulin će svim svojim članovima izaći ususret te je dovoljno da obrasce s popisom ulova dostave u prostorije Društva gdje će kartoni biti dalje uneseni i podaci evidentirani.

Zakonska obveza ribiča i ovlaštenika

Podsjećamo vas na činjenicu da su odredbama Zakona o slatkovodnom ribarstvu (NN 63/19) ovlaštenici ribolovnog prava i ribiči obvezni voditi popis ulova u sportskom ribolovu. Svaki ribič obvezan je ovlašteniku ribolovnog prava kod kojeg je kupio dozvolu putem mrežne aplikacije dostaviti  podatke o zadržanom ulovu u sportskom ribolovu, a prekršaj ove odredbe kažnjiv je po članku 73. stavku 6. podstavku 6 novčanom kaznom od 1000,00 do 3000,00 kuna.

Zahvaljujemo svima koji su podatke o ulovu već dostavili te pozivamo sve ostale da to učine kako bi i kao Društvo odradili obaveze prema nadležnom ministarstvu.

Bistro u 2022. godini!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)