Get Adobe Flash player

Izjava za javnost

U svrhu pravovremenog i objektivnog izvješćivanja javnosti vezano za događanja oko pomora sitne bijele ribe u akumulaciji „Lešće“, ŠRD „Ogulin“ daje slijedeću izjavu:

 

Dana 28.03.2013.godine u redovitom obilasku od strane ribočuvarske službe primijećen je u akumulaciji HE „Lešće“ pomor sitne bijele ribe (većim dijelom crvenperke). Odmah je u skladu s propisima obaviještena  nadležna veterinarska inspekcija kao i policijska postaja u Ogulinu koje su u skladu sa svojim ovlastima izašle na teren i na licu mjesta izvršile izuzimanje uzoraka uginule ribe, utvrđivanje eventualnih uzroka uginuća te odgovarajuće istražne radnje sukladno utvrđenom stanju na terenu.

Uzorci riba odvezeni su na Veterinarski institut u Zagrebu te su tamo podvrgnuti biološkom i ostalom ispitivanju o čemu je izdan nalaz i stručno mišljenje koje nudimo na uvid u sklopu ove izjave.

Budući da je nepobitno utvrđeno da se radi o velikom pomoru od nekoliko tisuća komada riba ŠRD „Ogulin“ će na temelju nalaza i mišljenja podnijeti „Hrvatskoj elektroprivredi“ odgovarajući odštetni zahtjev radi namirenja učinjene štete.

Prilog:

NALAZ i MIŠLJENJE Veterinarskog instituta (klik na link otvara željeni dokument)

Upravni odbor

ŠRD Ogulin