Get Adobe Flash player

Memorijalni Kup Jože Šostara u lovu ribe udicom na plovak

grbU organizaciji Športskog ribolovnog društva Ogulin, u nedjelju je na jezeru Sabljaci održan tradicionalni Memorijalni Kup Jože Šostara u lovu ribe udicom na plovak. Do prije nekoliko godina na ovom natjecanju znalo je biti i po 20-ak ekipa seniora, uz ekipe juniora i kadeta, no ovaj puta odazvalo se samo 8 ekipa seniora, bez mladeži.

Uvjeti za ribolov bili su idealni, a riba je grizla kao rijetko kad, pa je ukupno 24 ribolovca uhvatilo preko 36 kg ribe, ponajviše linjaka, koje su, shodno pravilima, nakon vaganja, vraćene žive u jezero.

            Prvo mjesto osvojili su ribolovci Mrežnice iz Duge Rese, druga je bila Slunjčica iz Slunja, a treća Jaska iz Jastrebarskog. Dalje u poretku slijede ŠRD Ozalj na 4.mjestu, Korana iz Karlovca je peta, ŠRD Ogulin I šesti, Draganić sedmi, a druga momčad domaćina posljednja, osma. Po sektorima najbolji su bili u sektoru A Stjepan Žalac (Jaska) ispred Željka Huljara (Mrežnica) i Damira Basara (Ozalj), u sektoru B najviše je uhvatio Damir Jaušovec iz Ozlja, drugi je bio Saša Petković iz Slunjčice, a treći Ivan Roth iz Mrežnice, a u sektoru C pobijedio je (sa čak 9 kg ulovljenih linjaka!) Ivan Cindrić (Slunjčica), ispred Matea Cvitkovića iz Mrežnice i Darka Kralja iz Korane.

            Za ŠRD Ogulin I nastupili su Zvonimir Magdić, Beni Horvatić (oba su četvrta u svojim sektorima) i Mario Matijašić, a za drugu momčad Edi Rupčić, Željko Domitrović i Toni Francišković.