Get Adobe Flash player

10. Jubilarni Kup Međimurske pastrve

grbU subotu, 4. 4. Na Dan uoči Uskrsa ŠRD Klen Sveta Marija u suradnji sa Zajednicom za sportski ribolov Alpe - Jadran organizirao je tradicionalno natjecanje u lovu pastrva umjetnim mamcima nazvano Kup međimurske pastrve koje se održava na kanalu HE Dubrava. Ovaj jubilarni 10. Kup  organiziran je u ekipnom natjecanju s tri natjecatelja, po jedan natjecatelj u jednom sektoru.

Zajednica za sportski ribolov Alpe-Adria iz Hrvatske je članica međunarodne federacije za ribolov FIPSED, koja je bila i pokrovitelj.


Natjecanje je međunarodno jer su nastupile ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i jedna međunarodna sa natjecateljem iz Moldavije. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 13 ekipa!

Na natjecanju je pristupila i ekipa Pontoon21 iz Ogulina u sastavu M. Matijašić, M. Boras (Zagreb) i H. Kuzmić (Koprivnica).

Isto tako, član Srd-a Ogulin, Dražen Stipetić poznat kao dugogodišnji sudac ove discipline bio je i ovoga puta dio natjecanja i organizacije kao sektorski sudac!

Rezultati:
Ekipno 1. mjesto osvojila je ekipa TDZ iz Varaždina sa 11 bodova i 34 ulovljene ribe, 2. mjesto osvojila je ekipa Pontoon 21 iz Ogulina sa 13 bodova i 29 ulovljenih riba te 3. mjesto osvojila je domača ekipa ŠRD Klen sa 13 bodova i 28 ulovljenih riba.

Pojedinačno najbolje rezultate ostvarili su Hunjadi Mihael iz ekipe Glista je Zakon u A sektoru sa 4,5 bodova i 25 riba, drugo mjesto Dubravko Fajt u B sektoru sa 7,5 bodova i 17 riba i Zdravko Jurjević iz ŠRK Šoderice u C sektoru sa 13,5 bodova i 12 riba.

Natjecanje je  i medijski popraćeno od strane dvije TV ekipe, mađarskog Fishing & Hunting kanala i  ekipe satelitskog kanala Lov i ribolov.

 

Photo: Mirko Hanžeković

 

medimurska1

 

medimurska2

 

medimurska3

 

medimurska4

 

medimurska5

 

medimurska6

 

medimurska7

 

medimurska8

 

medimurska9