Get Adobe Flash player

Štukijada 21.05.2017 - Jezero Sabljaci

grb

Dana 21.05.2017. održana je prva ''ŠTUKIJADA'' u organizaciji ribolovnog kluba ''OGULIN''. Natjecanje je održano na jezeru Sabljaci na stazi ''Bengerove njive'' a natjecanju se odazvalo 13 parova iz cijele županije (26 natjecatelja).

Okupljanje natjecatelja do 07:00 sati organizirano je ispod nadstrešnice kod mjesta Ribarići gdje je održano i izvlačenje startnih pozicija. Nakon izvlačenja, natjecatelji su zauzeli startne pozicije gdje su i dočekali početak natjecanja u 08:00 sati.

Natjecanje je trajalo sve do 15:00 sati gdje su natjecatelji uživali u ljepotama jezera i ugodnim druženjima ali nažalost bez ulova. Iako je trajanje natjecanja bilo punih 7 sati zabilježeno je tek nekoliko nerealiziranih grizeva. Nevjerojatna činjenica s obzirom da su u vodu bila zabačena čak​​ 52 mamca. A kao zaključak možemo samo razmišljati o tome zašto je to tako, i kako ničime nemožemo ribu navesti da zagrize sve dok ona to ne želi, bez obzira na postotke vjerojatnosti.Nakon natjecanja, ponovno okupljanje natjecatelja ispod nadstrešnice u mjestu Ribarići zaokruženo je zajedničkim ručkom i druženjem do kasnih sati dok je dodjela medalja izvšena prema sposobnostima ekipa u gađanju štukarskim sistemom u kantu. Tako je ekipa Tomislav Marković/Tihomir Stipetić jedinim pogotkom u prvom krugu osvojila 1. mjesto, ekipa Nikola Salopek/Antonio Sabljak osvojila 2. mjesto te ekipa Antun Kasunić/Kristijan Živčić 3. mjesto.

Iako jezero Sabljaci svake godine sve više slove kao jedna od boljih destinacija za ribolov štuke, ovoga puta zbog utjecaja vremena i vodostaja štuke nisu bile raspoložene. Svejedno se nadamo da su svi natjecatelji kućama ponijeli dobre dojmove i da će, bez obzira na ovo natjecanje, ponovno doći na jezero Sabljake i biti dio jednog od sljedećih planiranih natjecanja.

Tekst:
Mario Matijašić
Foto:
http://www.foto-video-in.hr/

 

stukijada sabljaci 1

stukijada sabljaci 2

stukijada sabljaci 3

stukijada sabljaci 4

stukijada sabljaci 5

stukijada sabljaci 6

stukijada sabljaci 7

stukijada sabljaci 8

stukijada sabljaci 9

stukijada sabljaci 10

stukijada sabljaci 11

stukijada sabljaci 12

stukijada sabljaci 13

stukijada sabljaci 14

stukijada sabljaci 15

stukijada sabljaci 16

stukijada sabljaci 17